![]() |
|
|
#2 (permalink) |
|
üstümüze serilen upuzun atlas
kimin gölgesi kaldı derinde kimin elleri bu kadar beyaz biz daha kıyıları anlamıyorken kimin rengi bulaştı ellerimize incileri döküp de koynundan hangi kadınlar vazgeçti yaralı limanlardan? üstümüze serilen upuzun atlas taşımaz bizi artık dalgaların sildiği yazı gibiyiz kendi sularımıza saklandık kırılmış bir yelkene binip gitti yaz. bir okyanusa sarılalım şimdi kimin elleri bu kadar beyaz? ![]() ByAranJu |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Aşk İçin Üç Küçürek Şiir
çok kimsem ve sen çok kimsem var da insana dair ömrümde kimsesizim artık sen yoksan içinde büyük harfler büyük harflerle susuyorum duymuyor musun: SANA DAİRİM SENİN İÇİNİM SENDEYİM sarhoş harfler kalbim sürçtü de sevdim seni boynumadır kefareti tüm sarhoş harflerin ![]() ByAranJu |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
senin ora'da akşamları küskünler sarılıyor
yanağına hep kuşlar konuyor onların derd'oluyor kendine katlanıyor sokaklar aksak bir hüzünle anılıyor geçmiş senin ora'da kent uslanıyor arkadaşlar kıraathanede toplanıyor iskambil bile çekiniyor öfkemizden su veren de sızı veren de unutulmuyor senin ora'da hüseyin ferhad okunuyor hazer'in avcundan su içiyor azer bazı rindler mürekkep kanıyor hayal de keşfediliyor ülkede senin ora'da ılık gece doluyor ciğerlere yorgunluk nedir bilinmiyor müezzinden önce uyanıyor şair yere düşenleri topluyor mıntıkamda gül var diyor senin ora'da eylül diye bir mevsim olmuyor içerden çıkıyor çocuklar ceplerinde o uzun yağmuru taşıyorlar hayır kimse ağlamıyor ağlamıyor ağlamıyor senin ora'da mizgin de ölmüyor uğur kaymaz da hayat parkların sesinde büyüyor gelmeye az gitmeye çok bir ses de olsa bir adı oluyor salıncakların senin ora'da aşk ve devrim yenilmiyor ayrılığa ve devlete ![]() ByAranJu |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yaşamak istiyorum.
Yaşamak istiyorsun. Yaşamak istiyor. Böyle şiir olmaz diyeceksin; biliyorum. Ama böyle dünya olur mu? Böyle barış olur mu? Böyle hürriyet olur mu? Böyle kardeşlik olur mu? Biliyorum ki; katlanıver, diyeceksin. Ama böyle de yaşamak olur mu ![]() ByAranJu |
|
|
|
|
| Aranjuez Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | iLey (22.11.10) |
|
|
#6 (permalink) |
|
Süngülü bir yalnızlık beslemezdim koynumda,
Dört mevsimi adi-l yaşayan aşkın olmasaydı. Bir nakaratta can çekişmezdi oysa, Sözler senden yana olmasaydı. Aşk bu, gırtlağına kadar sen doluyken, Bir de ayrılıkla teskin olmazdı.. Y-anımda bir sen olmazdın belki de, Sancılarında olmasaydın sol yanımın. Dökülen her yaprakta bir ben eksilmezdim belki, Baharım, aşkına istifamdan yana olmasaydı. Renkler küsmedi gözlerime belki de, Gökkuşağm bile senden ibaret olmasaydı. Konmazdı martılar limanımın ayrılık köşelerine, Kalp kırıntılarım yere saçılmasaydı. Anlamsız bir şarkı anlam bulm-azdı belki de, Yalnızlığıma bir kadehle eşlik etmeseydi. Sana daha da bağlanam-azdım belki de, Ayr-ılık, yokluğunu aratmasaydı.. ![]() ~
Sєnin gidişin bugündєn bєlli Tαşıyαmαm bu yükü! ђєrşєyє rαzıyım yєtєr ki sєviyorum dєmє. Çünkü sєn gidєcєksin... Bєn ölümlєrdєn ölüm bєğєnєcєğim ... ~ |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler: falan, garip, gemiler, hayat |
| Etiketler |
| aranju |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|