![]() |
|
|
#12 (permalink) |
![]() |
![]() … Hiç bir zaman yenilmedi geceye Sevincim de, inancım da doğru diye bildiğim güzellikler Hiç bir gün kendinden uzak bir şeye değişmedi Hiç bir gün yolda koymadı beni Güvencim ve direncim… Düşerim sandılar, dönüp baktılar Gülerek geçip gittim Evet, ben tek başımaydım Onlarsa çok yalnızdılar! AfşarTimuçin |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
![]() |
![]() … “Adı koyulmamış hiçbir şeyin gerçek anlamda var olduğuna ikna olamayan bir kalbin sahibiydim ben” & “Aklımla kalbimin, hâlimle sözümün, teslimiyetimle ve vehmimin arasında kaldım ben. Aklımı gösteren ismimle aşkımı gösteren ateş arasına düştüm, o uçurumda yittim ben. Aynı anda iki şey olunamadığı için aşkın saltanatında, o uçurumda yitirdim ben.” |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
![]() |
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
… Bazı şeylerin gitmesine izin vermek işte bu nedenle çok önemlidir. Onları serbest bırakmak. Gevşek olanı kesmek… İnsanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz. Hiçbir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini bekleme ya da aşkının anlaşılmasını. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişiyi bırak ve şu anda kimsen o ol. PauloCoelho Kendime… |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
![]() |
Ne zaman içim daralsa, niçin buraya geldiğimi hatırlatıyorum kendime. Bıkıp usanmadan tekrar ediyorum, kafamda hiçbir şüpheye yer kalmasın diye;
Aynalar şehrine geldim çünkü benden evvel yazılmış bir hikâyenin içindeyim. Aynalar şehrindeyim çünkü kim olduğumun peşindeyim. Aynalar şehrine geldim çünkü benim hikâyemin önünü, benden evvel kaleme alınmış bir başka hikâye tıkıyor. Aynalar şehrindeyim çünkü bir kez şu bendi yıkabilsem sular çağlayacak, deli deli akacak; hissediyorum. Her zaman bu kadar süslü cümleler kurmayı başaramıyorum oysa. Bazen, hakikat bütün çirkinliği ve çirkefiyle karşıma dikildiğinde, âkıbetimi allayıp pullamak, süsleyip püslemek gelmiyor içimden. Böyle zamanlarda gözlerimi kapatıp, usulca arkama yaslanıyorum ve küfüre özenen kelimelerin dişlerimin arasında bıraktığı o kekremsi tatla oyalanıyorum. Aynalar şehrindeyim çünkü ben bir korkağım; ve ne olduğunu bilen her korkak gibi, bu sırrı kendime saklıyorum. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
![]() |
… Seni sevdiğimi göreceksin sevmediğim zaman, çünkü iki yüzüyle çıkar karşına hayat. bir sözcük sessizliğin kanadı olur bakarsın, ateş de pay alır kendine soğuktan seni sevmeye başlamak için seviyorum seni, sana olan sevgimi sonsuzlaştıracak bir yolculuğa yeniden başlamak için: bu yüzden şimdilik sevmiyorum seni. sanki ellerindeymiş gibi mutluluğun ve hüzün dolu belirsiz bir yarının anahtarı hem seviyorum,hem de sevmiyorum seni. sevgimin iki canı var seni sevmeye. bu yüzden sevmezken seviyorum seni ve bu yüzden severken sevmiyorum seni PabloNeruda |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
![]() |
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] … Bir oyundaymışım da, ebe beni unutup gitmiş gibi. Yıllarca oyunun kaldığı yerden devam etmesini bekleyen bir çaresizdim. Sobelenmek pahasına ortaya çıkıyordum ve kimseler varlığımı umursamıyordu. Boğazım patlarcasına bağırıyordum: burdayım !
burdayım ! Burdayım !… |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
![]() |
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] … “ Şu dünyadaki çatışma, önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Âşık dilsiz olur.” Elif Şafak / AŞK
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
![]() |
“Ama şu öğüdü vereyim sana ayrılırken ey deli : bir yerde artık sevemiyor musun, ordan geçip gitmeli !” (S.212) Nietzsche
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler: aklimdasin, kadar, kendin |
| Etiketler |
| aklımdasın, kadar, kendin |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|